dinsdag, december 23, 2008

Jaaroverzicht 2008

Woldendorp, 22-12-2008

Lieve familie en vrienden,

Zo op het eind van HET jaar 2008 sturen wij jullie even een bericht van inmiddels ons vieren…
2008 ging van start met een prachtig feest welke wij samen met onze buren georganiseerd hadden, familie, vrienden en bekenden werden uitgenodigd en samen hebben wij het jaar ingeluid. Enkele dagen later kwam onze eerste ‘gezinsuitbreiding’ met de komst van een puppy genaamd ‘Bruce’. Hij heeft ons afgelopen jaar veel plezier en toch ook ergernis gebracht, op momenten van onachtzaamheid waren weinig artikelen veilig voor hem en liet hij veel sporen na. Inmiddels is dit al een stuk beter en wordt hij ook wat rustiger…..In het voorjaar (Maart/April) verrees een nieuwe loods achter ons huis, voorafgaand werd de complete bomensingel gerooid, dit bracht een gehele kaalslag tot gevolg welke zorgde voor veel tocht en wind in huis. Uiteindelijk is ons uitzicht er niet beter op geworden maar goed, dit moeten wij maar voor lief nemen.
In de maand mei heeft Simone met succes de cursus ‘verkoopstyling’ gevolgd met als doel een eigen bedrijfje op te richten. En voor een eigen bedrijfje heb je natuurlijk een naam nodig, hiervoor werden heuse ‘brainstorm’ sessies gehouden en vele mogelijkheden passeerden de revue, uiteindelijk werd er gekozen voor ‘On(t)roerendgoed Verkoopstyling’. Ook een website moest er komen, want ja ‘wie kan er nog zonder website?’ jullie kunnen Simone nu dus vinden onder: http://www.ontroerendgoedverkoopstyling.nl/

De zomer ging ook aan ons niet voorbij, samen met o.a. de buren (Ludolf, Ellen en kids) hebben wij regelmatig gebarbecued en genoten van het mooie weer. De oogst hier in de JKP ging met de nieuwe combine voorspoedig, al met al een geweldige tijd!
Ook ik (Lasse) vond nog tijd om loonwerker Bert Alfing te helpen met stro persen, voor mij de perfecte manier om even te ‘ontspannen’ van de normale dagelijkse werkzaamheden.

Omdat Simone in verwachting was hadden wij samen maar eens een heel romantisch besluit genomen, wij gaan trouwen! Maar ja wanneer gaan wij dat doen??
De agenda werd er op na geslagen en we besloten om dit op 29 augustus te doen.
In enkele weken tijd werd alles geregeld, van trouwlocatie tot borrelhapjes. Wij trouwden in het kerkje van Borgsweer, voor ons was dit het perfecte plekje en samen met familie en vrienden hebben wij genoten van een prachtige dag. En dag vol verrassingen, een daarvan was de Claas Xerion die op ons stond te wachten bij het kerkje.En natuurlijk het zoeken van de sleutel naar geluk…Aan het einde van deze dag stonden ons thuis ook nog een aantal verrassingen te wachten, maar uiteindelijk is dat ons erg meegevallen.


Ook de maand september ging snel aan ons voorbij, het was mooi weer en vele ‘vrije’ uren werden buiten doorgebracht. Simone en ik hebben diverse keren samen buiten met de laptop gezeten en onder het genot van een kopje koffie ‘gewerkt’. September is ook de maand van het aardappels rooien, hier werden ook diverse uren aan besteed, ook dit ging voorspoedig en na een week was ook dit weer klaar.


Gedurende het jaar ben ik diverse keren op reis geweest, klanten bezoeken, demonstraties geven en af en toe de toerist uithangen. Landen die o.a. bezocht werden zijn; Duitsland, Engeland, Schotland, (Noord) Ierland, Denemarken, Zweden, Hongarije, Tsjechië, Oekraïne en nog een paar…. Oohh wat heb ik toch een slecht leven……
Het is mooi om in elk land weer de verschillende mensen te ontmoeten en hun eten te proeven, nou is dit niet in elk land om van te smullen… in de Oekraïne moet je het bijvoorbeeld doen met veel koolsoep en weinig verse groente, het alledaagse Snicker en Sultana gehalte is dan ook vrij hoog.


Oktober kwam ook snel ten einde en na een week in Duitsland en Denemarken te hebben doorgebracht was ik vrijdag de 31e weer thuis. Dit was zoals jullie allemaal wel weten zeer goed gepland, het was namelijk de dag van de geboorte van ons kleine wondertje genaamd Birte! Dit alles stond niet op de planning en de verassing was dan ook zeer groot, ‘officieel’ zou zij nog 5 weken in Simone haar buik moeten bivakkeren. Volgens Birte werd het hier echter te krap en besloot zij dat het tijd voor vertrek was. De zorg in het ziekenhuis was geweldig te noemen en wij hebben geen moment hierover getwijfeld. Wat ons vooral geholpen heeft is het persoonlijke contact met de verpleegkundigen, het grote voordeel van een klein ziekenhuis, wij hebben dan ook alle lof voor de mensen van het Delfzicht ziekenhuis. Alles is dus uiteindelijk helemaal goed gegaan en Simone en Birte mochten na 12 dagen al naar huis. Tijdens deze dagen kwam er wel een heel wat zorg tekort, dit was onze Bruce… Hele dagen heeft hij doorgebracht samen met Charlie (labrador van de buren) en was er verder weinig aandacht voor hem. Dit was voor Bruce weer aanleiding om de regels te negeren en vele items zijn weer door zijn bekje gegaan. De eerste paar dagen dat wij samen weer thuis waren moest Bruce weer een korte opfris cursus volgen om zijn manieren weer wat bij te werken.


Ook de buren kregen gezinsuitbreiding, op 11 november werd hun Jelte geboren. Voor Ellen en Ludolf was dit dus ook een hele speciale dag. De Johannes Kerkhovenpolder kreeg deze dag 2 nieuwe bewoners, Jelte en Birte mochten deze dag allebei naar huis!

De afgelopen weken zijn zeer snel voorbij gegaan en voor ons allemaal is deze nieuwe situatie wel even wennen. Volgens mij is dit voor vrouwen heel natuurlijk wanneer zij een baby krijgen maar voor mij is dit wel een hele gewenning, het gaat Simone dan soms ook beter af dan mij. Ik moet wel zeggen dat ik het geweldig vind allemaal en samen genieten wij dan ook weer van elke nieuwe dag!

Jullie hebben nu kunnen lezen hoe ons leven dit jaar veranderd is, een hond, trouwen en een dochter hebben ons nog rijker gemaakt dan we al waren.

Wij willen bij deze iedereen prettige kerstdagen en een heel gelukkig, gezond en succesvol 2009 wensen!

Groeten,

Simone, Lasse, Birte en Bruce.

2 Comments:

At 18 januari 2010 om 12:26, Anonymous Anoniem said...

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

 
At 26 januari 2010 om 17:13, Anonymous Anoniem said...

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]

 

Een reactie posten

<< Home