maandag, november 20, 2006

Harvest is done..

G’day everyone!!

Hoe gaat het aan de andere kant van de bol, iedereen een beetje tevreden?
Wij hebben hier een super mooie tijd, het werk op de farm bevalt heel goed en zoals het nu lijkt kunnen we hier nog minstens 3 weken blijven. Dit past ons natuurlijk goed, zo kunnen we alvast ons busje terug verdienen.
Gistermiddag was de oogst klaar, na 2 weken combinen is het graan binnen. Het was een prachtige tijd met veel lange dagen, s’morgens om 06:15 op om te ontbijten en brood te smeren, 07:30 beginnen en meestal tussen 23:30 en 01:00 weer thuis. Lange dagen maar de sfeer was geweldig, iedereen was goed op dreef, s’avonds bracht Arne (manager) ons altijd een warme maaltijd (Hotel Wilhelmina) wat ons allen altijd goed deed, het was dan tijdens het eten ook zeer gezellig!
Heel soms spraken Simone en ik wel eens in het Nederlands over de 2-way (bakkie) waarbij zij mij Sjaakie noemde, het duurde dan ook niet lang en mijn naam was dus Sjaakie, Lasse was trouwens ook al moeilijk en werd dus Lassie. Nedelands verstaan ze dus moeilijk en als simone en ik dan eens met elkaar praten dan had iedereen het over ‘’Double Dutch’’ dit wordt hier gezegd als je totaal niet begrijpt wat iemand zegt en dus wel op ons van toepassing was.
De sfeer in de groep is perfect, met een Duitser, 3 Schotten, 1 Ierse, 2 Nederlanders en 8 Aussies een hele mooie groep, soms was het nogal moeilijk om alles te verstaan wat over de 2-way ging. De 3 Schotten waren wel het toppunt, deze hadden vaak wel 5 minuten nodig om iets uit te leggen/vertalen. Lukas (de Duitser) is een beetje de gangmaker van het stel, een vrolijke vent met een hele vlotte babbel) Deze jongens werken voor Harvest Force, dit is een loonbedrijf uit Toowoomba Queensland, deze beginnen in Queensland te combinen en werken zo langzamerhand naar de zuidkust toe. Deze trip duurt normaal gesproken een maand of 3 met uitzondering van dit jaar. Door de droogte zijn de gewassen in Victoria helemaal verdroogd, bij veel farmers is het dan ook niet rendabel om te gaan oogsten. De jongens die hier voornamelijk werken zijn backpackers, de groep wordt geleid door een ‘’harvestmanager’’ die zorgt voor de juiste afstelling en de nodige controle. Er zijn dus genoeg die nog niet een machine hebben gezien of dan wel enige kennis hebben van de landbouw. Lukas is hier dus een van en doet vaak of hij het allemaal begrijpt, vandaag moest hij dan ook Linseed combinen en hij deed dus net of hij hier alles van wist tegenover iedereen, zo gauw bijna iedereen weg was ‘’Hey John, what de hell is linseed?” de humor zat er dan ook goed in!
Gistermiddag was de oogst dan dus klaar en was het s’avonds tijd voor het ‘’oogstfeest’’ , wij hadden ons busje dus mooi vol gepakt om s’nachts op de farm te kunnen overnachten (ff lekker borrelen. De Aussies keken hier naar uit, en het motto voor deze avond was dan ook: ‘’We wanna get drunk tonight’’, dit was dus de volgende morgen ook wel te merken, de helft wist niet meer wat er gebeurt was, ghe ghe…
Zelfs Simone begon aan het bier en na 2 biertjes zat ze al aan de Jan Wandelaar (Johnny Walker) te nippen, ze had dus ook weer praatjes voor 2 en probeerde iedereen wat Nederlandse woorden te leren, wat deze waren kunnen jullie nu wel raden….

Tot zover, groeten uit Moree

Lasse en Simone
P.S.1 Bekijk ook www.simonevegterincanada.blogspot.com
P.S.2 Het wordt hier deze week 40 graden… whoeha….


De boys even op een rijtje

8 Comments:

At 20 november 2006 om 18:06, Blogger janine said...

Hey toppers

Hier is alles oke. druk aan de klus zeg maar. k word er bijna een beetje jaloers van als ik t mooie weer zie. Lekker blijven genieten....

liefs janine

 
At 21 november 2006 om 17:40, Anonymous Anoniem said...

hoi lasse en simone

even een berichtje uit siddeburen.alles is hier ok.het weer is weer herfstachtig maar voor de rest mogen we niet klagen.wat gaan jullie daar nu doen nu de oogst achter de rug is? ik las dat jullie daar nog 3weken kunnen blijven.moet je nu het land weer bewerken, machines schoon maken of repareren.we horen het wel.verder veel plezier.we zijn niet jaloers op de hitte die jullie deze week krijgen,geef me dan maar de herfst.de groetjes van pap en mam

 
At 22 november 2006 om 01:41, Anonymous Anoniem said...

Och Simone..

dat ziet er toch niet uit?!?! met dat verlopen haar zo onderuitgezakt op de bank... je bent wel voor heel de wereld te zien hoor.. jeemig zeg, dat kan ECHT niet!!!

:-) Kortom: ik mis je!!!

Liefs van Hen

 
At 24 november 2006 om 07:27, Blogger pa brombeer said...

Goi dag

t Kon ja nait oetblievven dat k ook
weer n Grunneger reaksie geven mot.

Drij Schotten, n duutser - aussies
en twij dutchies woarvan der ook nog ais ain Sjaakie nuimt wor om reden dat zien ollu hom n noorse
noam geven hebben, t is mie wel weer n boudel.

Van de aandere schrievers op de
log bin k t wel met Hen ains dat t hoar van Simone der nait oetzugt.
As tutje van SuperSteps in Grunnen
mout je der toch (ook aal zit je op n trekker) altied aan denken dat
joen hoar goud zit.(eheh zol Lasse
wel schrieven) en den verder ook
nog ains dik aan de draank, wat n
boudel toch mit dij Simone.
As joe weer foto's nemen in t duuster zet der den eefkes n baauwlaamp bie, den kinnen wie ook zain woar joe stoan.
Heb joe bie t kaampvuur ook nog n stukje kangoeroevlees eten ?? of wazzen dij skippies te rap dat t bie n speklapke van de lokoale slachter bleef. k Wos traauwens nait de hotel Wilhelmina oet Woldendörp doar ook aal filioal
haar.
k Heb onderwiel ook even
oetvogeld woar joen volgende stopstee is en veur de lezers van
dizze Grunneger taimkes,de ploats Dimboola ligt in zuudwest Victoria zo'n beetje in rechte lien boven de stad Horsham, dit alles volgens google earth, jaja joe zain wel dat dizze man aal meer verstaand krigt van dingen op t internet, Hans Sportel kin doar n veurbeeld aan nemen, want hai mag den wel schier mit grootte messienen om goan kinnen, fait is dat k nog geen regel van hom op de comments lezen heb.
Volgende week 1.12.06 dus twij
verjoardoagen Lars en Margriet.
Dat zal wel weer oppazzen worden dat der gain kilootjes bie komen.
Nog ain tip aan t end:
As joe nog ais ain van dij Schotten
missen kiek den even in vraaiskist
want t wil wel ains veurkomen dat zai doar in kroepen om te kieken of t licht wel oetgaait as kist dicht gaait.
Moi mor weer van pa Brombeer.

 
At 24 november 2006 om 11:50, Anonymous Anoniem said...

Hallo Lasse en Simone,

Net even jullie blogs gelezen. Grappig om zo een beetje jullie belevenissen te volgen. Hier gaat alles prima. Berend en Karin zijn hier net geweest. Was erg gezellig. Ze hadden natuurlijk ook erg leuk nieuws!
Nienke woont nu weer op zichzelf in Ten Boer. Dus we zijn weer met z'n tweeën.
Eerst weer veel plezier met z'n tweetjes!

Groetjes Lineke

 
At 24 november 2006 om 19:23, Anonymous Paul&Anneke said...

He Lasse en Simone!!
Mooie update weer.
Wij gaan woensdag de 29e naar Dodo.
Verheugen ons er erg veel op.
Hou je haaks down under.
Kist mie ook zo'n kangaroo vangen??
Ken mooi bie geiten in't hok.
Have Fun
Paul&Anneke Roelofs

 
At 26 november 2006 om 18:56, Blogger Dorien, Richard en Lars said...

Hallo "Aussies",

Goed om te horen dat alles goed gaat en dat jullie nog kunnen doorwerken (lees geld verdienen). Wat een mooi stel bij elkaar daar in Australië, verhalen vertellen bij het (kamp)vuur en een drankje erbij (het lijkt wel schoolkamp). Zoals je leest is het hier wat herfstig aan het worden, alhoewel we gisteren toch een heerlijke 15 graden hadden (zonnetje erbij!!)
Onze keuken is inmiddels geplaatst, ziet er strak uit, ik stuur jullie de foto's wel. Verder kan je op Lars zijn site lezen wat hij allemaal beleefd, het wordt al een hele kerel. Simone dat kleine ventje wat je op je armen had op de tractor, is alweer gegroeid. Praatjes heeft hij ook genoeg.
Nou lui, geniet ervan!!!

Groetjes,

Dorien, Richard en Lars

 
At 27 november 2006 om 19:32, Anonymous Lies said...

Hi there,

Woohw, opnieuw een gaaf hoofdstuk uit het Australie avontuur. Echt bizar om te horen hoe het er aan toe gaat.

Hier is alles ok. We zijn lekker bezig. Willem heeft nu even pauze en gaat dan volgende week weer in Alkmaar starten op chirurgie (dat wordt weer lekker vroeg opstaan ;-)).

Veel liefs,
Willem & Lies

 

Een reactie posten

<< Home