dinsdag, januari 30, 2007

Good old Tassie














G’day everyone, hoe gaat het?

Hier Down Under gaat alles goed, no worries…. De afgelopen weken hebben wij weer heel wat gezien en gedaan. De laatste keer dat wij wat van ons hebben laten horen was in Victor Harbor. Inmiddels zijn wij de Princess Highway en de Great Ocean Road afgereden en zo zijn we nu op Tasmanie beland!
De laatste dag (vrijdag 19 jan.) dat wij in Victor Harbor waren zouden wij kijken naar een etappe van de Tour Down Under mocht dit niet de dag zijn dat het enorm begon te regenen. Wij vonden het dus niet zo interessant om ons ervoor nat te laten regenen en zijn dus maar in ons busje gestapt en vertrokken uit VH. In de daarop volgende week zijn we dus over de Great Ocean Road richting Melbourne gereden, deze weg gaat vlak langs de kust en is prachtig om te zien. Onderweg kom je veel toeristische kiekjes tegen, waaronder: The 12 Apostles, London Bridge, Loch Ard Gorge, Cape Otway Lighthouse, etc. etc. Hierdoor stikt het dus ook overal van de Japaners met een op hun voorhoofd aangegroeide foto/filmcamera, iets waar Simone inmiddels ook al een beetje op begint te lijken. klik klik klik… Het overgrote deel hiervan is vrij te bezoeken en zo dachten wij dus ook even naar Cape Otway Lighthouse te gaan. Eenmaal 12 km vanaf de Great Ocean Road hierheen te zijn gereden kwamen wij tot de ontdekking dat dit maarliefst $15 p.p. ging kosten, dit was ons een beetje te prijzig, ‘’Dan maar geen foto’’ en zo reden wij 5 min. later weer dezelfde weg terug.
Inmiddels was het maandag 22 jan. en bleven wij 2 dagen staan in Apollo Bay, een prachtig dorp direct aan het strand. Inmiddels was het weer een beetje beter geworden, maar met 25 graden niet echt warm te noemen, voordeel hierbij is dat het s’nachts lekker fris is, lekker ‘’doeke doeken’’. Hierop volgend zijn we doorgereden naar Geelong, een havenstad ten zuid-westen van Melbourne, ook hier 2 nachten overnacht en de stad bekeken. Hier zijn we naar het wolmuseum geweest (Geelong is DE wolstad!) en naar het Ford museum geweest (Geelong is ook DE Fordstad, autofabriek) dit was beide de moeite waard en dus zeer interessant! Na Geelong was Melbourne aan de beurt, dus ook hier een caravanpark opgezocht om de nacht door te kunnen brengen. Uiteindelijk vonden wij een, dit was echter de grootste Tokkie-camping die wij tot op heden hebben gehad! Het was kort gezegd ‘’niet allemaal even fris’’ en de mevrouw achter de balie kon ook wel een schoonheidsbehandeling gebruiken… Zaterdag 27 jan. zijn wij de stad Melbourne in gegaan, dit was zeker een kijkje waard, alleen mensen kijken is al een attractie opzich ‘’Is dit nou de jeugd van tegenwoordig, ai ai ai’’!
Diezelfde avond zijn wij vroeg onder de wol gegaan omdat de volgende ochtend om 7:30 bij de boot moesten zijn die ons naar Tasmanie zou brengen. De volgende ochtend vertrokken wij dus om 9:15 met de Spirit of Tasmania om na 9 uur varen in Devonport aan te komen. De reis begon vrij relaxed en Simone en ik waren lekker een filmpje aan het kijken, Shrek 2…
Echter na 15 min. Shrek gezien te hebben verkleurde onze gezichten in diezelfde kleur groen als Shrek, de zee was niet lief!!!! Vanaf dat moment moesten wij dus allebei naar de wc, weg broodje kaas/kopje koffie… Het was inmiddels 11:30 en de daarop volgende 4 uur was voor ons zeker geen pretje, ‘’Ik had me zo verheugd op frietjes’’ zei Simone. Uiteindelijk vonden wij een plekje onder een trap en zijn hier maar gaan liggen om een beetje tot rust te komen. Rond 15:30 waren wij allebei wel weer redelijk aanspreekbaar en zijn we maar weer bij het raam gaan zitten om zo toch nog wat van de tocht te kunnen genieten. Eenmaal aangekomen op Tasmanie (Onder de locals bekend als ‘’Good old Tassie’’) waren wij allebei weer vrij fit en zo zaten wij s’avonds toch nog aan onze wel verdiende frietjes!!!

Heel veel liefs,
Lasse en Simone

P.S. Op google-video staat nog een filmpje van Simone en haar Cat, klik op de link hieronder:
http://video.google.com.au/videoplay?docid=-4923113703707628433&q=simone+driving+cat

Ook onze aankomst op Tassie is te zien:
http://video.google.com.au/videoplay?docid=2503197005804823066



3 Comments:

At 30 januari 2007 om 08:51, Anonymous Anoniem said...

he ziele pootjes
mooi verhaal hebben jullie weer.
maar zeeziek worden kan toch niet!!!
dat is alleen voor mietjes. heb de filmpjes ook gezien,hartstikke mooi.niet aan de terug reis denken,komt wel goed.groetjes pap en mam

 
At 1 februari 2007 om 13:10, Anonymous Anoniem said...

hee!!

echt vet leuk allemaal ja weer ;) die filmpjes zijn ook erg leuk om te zien,, maar dus lekker genieten, 25 graden niet echt war,,? was dat hier maar zo hoor :) maarja heel veel plezier nog he

kusjes marianne

 
At 18 februari 2007 om 18:54, Anonymous Anoniem said...

Hoi Luitjes, wat weer een leuk verhaal om te lezen. Van je vader Lasse hoorden we al dat het eind van de reis in zicht is. Nu nog genieten aan de great barrier rif met je broer. Nog een fijne tijd gewenst en tot ziens in Grunn`n Alje en Tineke.

 

Een reactie posten

<< Home