dinsdag, januari 30, 2007

Good old Tassie


G’day everyone, hoe gaat het?

Hier Down Under gaat alles goed, no worries…. De afgelopen weken hebben wij weer heel wat gezien en gedaan. De laatste keer dat wij wat van ons hebben laten horen was in Victor Harbor. Inmiddels zijn wij de Princess Highway en de Great Ocean Road afgereden en zo zijn we nu op Tasmanie beland!
De laatste dag (vrijdag 19 jan.) dat wij in Victor Harbor waren zouden wij kijken naar een etappe van de Tour Down Under mocht dit niet de dag zijn dat het enorm begon te regenen. Wij vonden het dus niet zo interessant om ons ervoor nat te laten regenen en zijn dus maar in ons busje gestapt en vertrokken uit VH. In de daarop volgende week zijn we dus over de Great Ocean Road richting Melbourne gereden, deze weg gaat vlak langs de kust en is prachtig om te zien. Onderweg kom je veel toeristische kiekjes tegen, waaronder: The 12 Apostles, London Bridge, Loch Ard Gorge, Cape Otway Lighthouse, etc. etc. Hierdoor stikt het dus ook overal van de Japaners met een op hun voorhoofd aangegroeide foto/filmcamera, iets waar Simone inmiddels ook al een beetje op begint te lijken. klik klik klik… Het overgrote deel hiervan is vrij te bezoeken en zo dachten wij dus ook even naar Cape Otway Lighthouse te gaan. Eenmaal 12 km vanaf de Great Ocean Road hierheen te zijn gereden kwamen wij tot de ontdekking dat dit maarliefst $15 p.p. ging kosten, dit was ons een beetje te prijzig, ‘’Dan maar geen foto’’ en zo reden wij 5 min. later weer dezelfde weg terug.
Inmiddels was het maandag 22 jan. en bleven wij 2 dagen staan in Apollo Bay, een prachtig dorp direct aan het strand. Inmiddels was het weer een beetje beter geworden, maar met 25 graden niet echt warm te noemen, voordeel hierbij is dat het s’nachts lekker fris is, lekker ‘’doeke doeken’’. Hierop volgend zijn we doorgereden naar Geelong, een havenstad ten zuid-westen van Melbourne, ook hier 2 nachten overnacht en de stad bekeken. Hier zijn we naar het wolmuseum geweest (Geelong is DE wolstad!) en naar het Ford museum geweest (Geelong is ook DE Fordstad, autofabriek) dit was beide de moeite waard en dus zeer interessant! Na Geelong was Melbourne aan de beurt, dus ook hier een caravanpark opgezocht om de nacht door te kunnen brengen. Uiteindelijk vonden wij een, dit was echter de grootste Tokkie-camping die wij tot op heden hebben gehad! Het was kort gezegd ‘’niet allemaal even fris’’ en de mevrouw achter de balie kon ook wel een schoonheidsbehandeling gebruiken… Zaterdag 27 jan. zijn wij de stad Melbourne in gegaan, dit was zeker een kijkje waard, alleen mensen kijken is al een attractie opzich ‘’Is dit nou de jeugd van tegenwoordig, ai ai ai’’!
Diezelfde avond zijn wij vroeg onder de wol gegaan omdat de volgende ochtend om 7:30 bij de boot moesten zijn die ons naar Tasmanie zou brengen. De volgende ochtend vertrokken wij dus om 9:15 met de Spirit of Tasmania om na 9 uur varen in Devonport aan te komen. De reis begon vrij relaxed en Simone en ik waren lekker een filmpje aan het kijken, Shrek 2…
Echter na 15 min. Shrek gezien te hebben verkleurde onze gezichten in diezelfde kleur groen als Shrek, de zee was niet lief!!!! Vanaf dat moment moesten wij dus allebei naar de wc, weg broodje kaas/kopje koffie… Het was inmiddels 11:30 en de daarop volgende 4 uur was voor ons zeker geen pretje, ‘’Ik had me zo verheugd op frietjes’’ zei Simone. Uiteindelijk vonden wij een plekje onder een trap en zijn hier maar gaan liggen om een beetje tot rust te komen. Rond 15:30 waren wij allebei wel weer redelijk aanspreekbaar en zijn we maar weer bij het raam gaan zitten om zo toch nog wat van de tocht te kunnen genieten. Eenmaal aangekomen op Tasmanie (Onder de locals bekend als ‘’Good old Tassie’’) waren wij allebei weer vrij fit en zo zaten wij s’avonds toch nog aan onze wel verdiende frietjes!!!

Heel veel liefs,
Lasse en Simone

P.S. Op google-video staat nog een filmpje van Simone en haar Cat, klik op de link hieronder:
http://video.google.com.au/videoplay?docid=-4923113703707628433&q=simone+driving+cat

Ook onze aankomst op Tassie is te zien:
http://video.google.com.au/videoplay?docid=25031970058048230666 Comments:

At 30 januari 2007 om 08:51, Anonymous Anoniem said...

he ziele pootjes
mooi verhaal hebben jullie weer.
maar zeeziek worden kan toch niet!!!
dat is alleen voor mietjes. heb de filmpjes ook gezien,hartstikke mooi.niet aan de terug reis denken,komt wel goed.groetjes pap en mam

 
At 30 januari 2007 om 22:33, Blogger Dorien, Richard en Lars said...

Hallo reizigers,

Wederom genoten van text en nu ook nog eens van beelden. Heel leuk om te zien!! Inderdaad zeeziek is voor mietjes, dat had ik niet van jullie verwacht. Maar mooi dat je 's avonds toch aan de welverdiende patatjes kon beginnen. Voor de "way back" maar even langs de apotheek -> zie tip van een reiziger naar "Tassie": I think you can buy ginger pills from the health food store I saw a segment on mythbusters about sea sickness and the ginger pills got the thumbs up. Worth a try.
Anders maar seasick pills, zijn er vast wel te koop!!!
Hier alles prima, van Pa Brombeer had je al begrepen dat foto's van Lars naar school op zijn site stonden. Voor andere nieuwsgierigen:
http://www.larsdoornbos.peutersite.nl/
Schrijf gerust een stukje in zijn dagboek, dat vinden wij, maar ook Lars heel leuk. Wij kijken geregeld naar foto's op jullie site;"Lasse op de trekker!", maar nu ook beelden van Simone. Vind Lars ook vast heel leuk.

Groetjes,

Doornbosjes

(Wagenborgen)

 
At 31 januari 2007 om 09:18, Blogger pa brombeer said...

Moi Tasmoanen

Over zeezaikte hebben joe nou aal
genog tips had mor t is netuurlek
ook wel zo dat Neptunes ook òf en tou wat te eten hebben mot, want hai zörgt er veur dat joe van n derglieke kermisatraktie genieten kinnen.
Aan dizze kaant lopt alles redelek
soepel, de gang noar de fittnesschoul,3 moal in de week, zwemmen met Aalbert en de voetbaaltraining welke weer
begonnen is vaargt wel wat van d'olle spieren mor t goat best lekker. Guster kwam Bert Bos ook
mit n kameroad in de fittnesschoul
hai vruig nog hou of t mit joe ging
en was van plan om de te veul
gebruukte consumpties van t òfgelopen weekend der even weer mit
wat fittneswaark oet te wringen want k mot zeggen t zwait wil der wel oet in dij ex.boerderij.
Gunnar is mit de W.Boys t òfgelopen
weekend noar Gasselternijveen wèst
op n zogenoamde trainingskamp. Nou
de verhoalen dij k doar aal over
heurt heb, hebben meer te mokken
mit t ophoog heffen van bierflezzen
as mit trainingsarbaid op t veld.
k Kreeg zulfs deur dat Benjamin V
s mörgens om 06.00 uur bie toeskomst op de sloapgelegenhaid
nog even veur brandweerman speult
het, deur mit braandslaang n poar van zien makkers n douche geven
terwiel hai dat zulf t haardste
neudig haar. Dus terug in t dörp
kin hai geliek aansloeten bie de
brandweerploug.

k Docht dat t zo wel weer genog is
en sloet nog even òf mit n mopke

n Vrais is mit traain aankomen in
stad lopt noar t busstation en
vragt aan n bussjefeur woar stoat
de bus noar Oostwold, woarop bussjefeur zegt Oostwold in t Oldambt of dij in t Westerketaaier,
woarop de vrais zegt mokt mie niks
oet mien bruier hoalt mie toch van
bus òf.

Dat was t weer van pa brombeer.
en kuskes van moe veur joe.

 
At 1 februari 2007 om 13:10, Anonymous Anoniem said...

hee!!

echt vet leuk allemaal ja weer ;) die filmpjes zijn ook erg leuk om te zien,, maar dus lekker genieten, 25 graden niet echt war,,? was dat hier maar zo hoor :) maarja heel veel plezier nog he

kusjes marianne

 
At 7 februari 2007 om 15:13, Blogger janine said...

he toppertjes,


zozo, iedereen goeie tips hoor ik al wel. van mij dus maar even niet,haha. wel super om de filmpjes even te zien. hebben we er ook even een geluidje bij he!!. hier gaat alles nog goed, hoewel t nu wel een aardig tijdje is dat jullie weg zijn. zo te lezen bevalt t jullie nog wel. geniet er maar van!!! tot de volgende keer maar weer. blijf jullie volgen hoor, haha.

liefs janine

 
At 18 februari 2007 om 18:54, Anonymous Anoniem said...

Hoi Luitjes, wat weer een leuk verhaal om te lezen. Van je vader Lasse hoorden we al dat het eind van de reis in zicht is. Nu nog genieten aan de great barrier rif met je broer. Nog een fijne tijd gewenst en tot ziens in Grunn`n Alje en Tineke.

 

Een reactie posten

<< Home