vrijdag, maart 30, 2007

Sold the van!!!
Back in the city!!

Hello everyone, hoe gaat het er mee? Met ons gaat het goed, we zijn inmiddels weer in Sydney beland. Dit is voor ons wel weer een hele cultuurschok, van het easy going platteland naar de metropool Sydney.
De laatste keer dat we wat schreven waren we nog in Cairns en hadden we Gunnar en Margriet uitgezwaaid. Nadat we Cairns achter ons hebben gelaten zijn we heel wat kilometers richting het zuiden afgedaald. De eerste nacht nadat we Cairns verlaten hadden was in Charters Towers, hier kregen wij een telefoontje van een Frans stel dat in Sydney woonde en ons busje wel wou kopen. (In Cairns hadden wij ons busje te koop gezet op internet.) En aan hun stem zo te horen waren ze zeer enthousiast, er werd een afspraak gemaakt om 28 mrt in Sydney te zijn om het busje te showen.
Na CT was Emerald onze volgende stop, hier woont David Pedersen met zijn familie. (Via David hadden wij ons werk in Moree gekregen) David heeft ons de omgeving van Emerald laten zien en hier zijn we o.a. naar een katoenfarm geweest. Al met al hebben we hier een paar prachtige dagen gehad en was het zeer gezellig. Na 3 dagen uitgerust te hebben ging de reis weer verder, next stop Toowoomba. Onderweg hierheen begon het lampje van de dynamo te branden, shit…. Ik dacht, ‘’die heeft het begeven’’ dus wij in Toowoomba opzoek naar een sloper. Deze was snel gevonden en ja, er was een op voorraad, voor $55 was hij van ons. Dus de volgende dag ik even aan het knutselen en zoals je het al kan raden, past niet.. #^^*-!!@)( Gelukkig was er een buurman op de camping die mij wel even naar de sloper kon brengen om de dynamo terug te ruilen. Helaas was er net die dag een ‘’public holiday’’ in Toowoomba en dan ook ALLEEN in Toowoomba waarbij alle en dan ook ALLE winkels/bedrijven dicht waren!! Dikke pech dus, wij konden een dag wachten. Er was dus maar een alternatief en dat was om de oude dynamo weer te monteren. En zoals een wonder soms geschiedt, hij deed het weer…. Wij dus blij en zo konden wij de volgende dag dus gewoon weer onze weg vervolgen.
Good old Moree was de volgende halte, even de jongens van de farm weer opzoeken en goodbye zeggen. Het was mooi om hier weer terug te komen, de jongens waren ook zeer verrast om ons te zien. (Ze waren vooral heel charmant richting Simone….uch uch) s’Middags hebben wij met Bruce (bedrijfsleider) weer even een rondje gemaakt. Sinds ons vertrek hadden ze nog wat suikermaïs en sesamzaad gezaaid, normaal gesproken wordt er meer gedaan maar door de droogte was dit niet mogelijk. Voor de avond werden we uitgenodigd om bij Sealy (farmhand) wat vuurwerk af te steken. Vuurwerk is in de provincie New South Wales illegaal en de boys waren hier dan ook ongelofelijk interessant mee bezig.
Ook stond er die avond een ouderwets potje ‘’Zwientje vang’n’’ op het program, ook wel ‘’pighunting’’ genoemd, een zeer amusant spelletje… En zo werden er 2 auto’s vol getakeld met bier, honden, vrouwen, kinderen en natuurlijk de mannelijke jagers… Tijdens de rit werd er menig stubbie (flesje bier) geconsumeerd maar er werd geen enkel varkentje gespot. Na 3 uur rijden en een doos met stubbies verder werd er besloten om maar huiswaarts te keren. En ja hoor, onderweg werd er een groep van wel 30 piggies gespot, BINGO! Tja en dan gaat het los, ‘’Shut up and hold on….’’ (Dit moment is vergelijkbaar met dat van een brandweerman ik zeg, Eric Moedt, Henk Meijer etc. wiens pieper net af gaat, dit even om het moment te visualiseren) Tijdens deze wild west rally springen de honden eraf en een paar cowboys, waaronder ik. Wij konden inmiddels sneller door het losse land rennen dan de auto’s rijden. Ik had al snel een varken op het oog en was wonder wel ook nog sneller dan hij. Ik dook achter dit beestje aan en haha, ik had een varken in mijn handen. Nadat ik eenmaal weer op adem was zag ik naast mij een hond met een varken aan het spelen. (Deze pakken de zwijnen bij de oren) Op dat moment had ik dus 2 varkens bij de poten, prachtig!! Uiteindelijk werden deze varkentjes naar een andere wereld geholpen om zo de overlast enigszins tegen te gaan. Uiteindelijk was het toch nog enerverende nacht geworden. De volgende dag (zondag 25 apr.) hebben we afscheid genomen van iedereen en zijn we richting Newcastle gereden om nog een paar dagen aan zee te zijn. Woensdags reden wij in Sydney in een keer naar het juiste adres, de Fransozen wouden ons busje zien. Al snel hadden wij in de gaten dat zij zeer geïnteresseerd waren en kregen wij ook door dat zij nog nooit eerder een auto hadden gekocht. Na wat verkooptechnische verhalen, uch uch…. werd er gevraagd of er nog wat van de prijs af kon, natuurlijk $250 maar niet meer. Hier gingen zij mee akkoord en zo hadden Simone en Lasse hun busje met $1000 dollar winst verkocht, wij waren enorm blij!!!
Uiteindelijk zijn wij blij dat dit zo makkelijk ging, we hebben er op verdiend en het verkopen ging vrij easy. Misschien kwam het wel door onze advertentie, kijk hiervoor op: http://www.toyotahiace.blogspot.com/ Wij zijn nu in het YHA-hostel in Sydney en zullen morgen verhuizen naar het Wake-up hostel om hier de laatste dagen/nachten door te brengen Donderdagmorgen de 5e april vertrekken we richting Seoul, brengen hier een nacht door en komen dan 6 april weer op Schiphol aan. Tot die tijd maken we er hier in Sydney nog een leuke tijd van!!

Catch ya later,

Simone and Lasse
Ook zijn er weer 2 filmpjes gemaakt, bekijk ze op:
en:

5 Comments:

At 30 maart 2007 om 20:55, Blogger Dorien, Richard en Lars said...

Weer een mooi verhaal,uit het verre Australia.
Ik ben vandaag bezig geweest met het vervangen van de rabatdelen voor het huis, nog een klein stukje, dat doen we morgenvroeg. Dan hebben we eindelijk kunststof, joepie no more painting!!!!
Verder zijn we al een heel stuk verder met het huis, in vergelijk met de tijd dat jullie hier waren, bijna 1 jaar geleden alweer.
Lars is voor jullie nu echt a big boy en razend enthousiast met trekkers. Hij is deze week met Pa Brombeer nog even bij Simone's moeder op de boerderij geweest en heeft daar weer genoten!!
Met Dorien gaat alles goed nergens last van, de volgende Doornbos komt eraan op +/- 28-8-2007.

We zien jullie gauw weer.....

Bye bye,

Dorien, Lars,"Kruimeltje"en Richard

 
At 1 april 2007 om 21:15, Blogger pa brombeer said...

Moi jongelu
Dit wordt mien leste biedroage aan
de weblog van Lasse. Bienoa elf moanden veurbie zunder dien aanwezighaid hier in hoes.Dien weblog was veur ons n prachteg
middel om die op dien raais te kinnen volgen eerst allain en loater soamen met Simone. Wie willen van onze kaant alle lu dij zo mit joe mitleeft hebben deur middel van smsjes, telefoontjes, biedroagen op de weglogs, en de gastgezinnen woar joe fantastisch
opvongen binnen, van haarten bedaanken veur de gastvrijhaid dij
joe ondervonden hebben. Wie binnen der van overtuugd dat dit n ervoaren is dij joe baide veul brocht het en dij joe nooit vergeten zellen. k Kin t nait noaloaten om ook dizze biedroage
te besloeten mit n Gunneger mop van
Joapke Biemolt:

n Circusveurstellen is bezeg en op
n zeker mement komt der n prachtige
dompteuse mit n joekel van n laiw
de piste in. Dompteuse dut BH of en legt ain van heur mooie borsten in de bek van de laiw en ropt noar t geacht publiek: wel durft
dit ook. Komt der n ol manneke omdeel en dij zegt: Ik wel hail groag mor k wait nait of ik de bek wel zo wied open kriegen kin.

Wie winsen joe n veurspoedege
terugraais oet Aussilaand tou en
zain joe as. vrijdag op Schiphol.

Ma en Pa Brombeer.

 
At 1 april 2007 om 21:59, Blogger janine said...

he hallo daar,


k zal er maar vanuit gaan dat dit het laatste mooie verhaal is vanuit australie. de rest zullen jullie straks in levende lijve kunnen vertellen.....leuk leuk leuk.
Nog een paar heerlijke onbezorgde dagen....
Hier gaat alles goed. heerlijk weer, dus ook voor ons geen klagen...jullie nog 4 dagen vakantie, wij nog vier dagen werken en dan zullen we elkaar zeker weer zien. ik zie er naar uit...


liefs janine en Andre

 
At 4 april 2007 om 00:59, Anonymous Anoniem said...

Dear Lasse and Simone
Leuk jullie pas even gesproken te hebben! We zijn erg blij voor jullie dat jullie je van zo goed verkocht hebben! Congratulations!
Hier is verder alles goed, we hebben een paar mooie dagen gehad, maar nu is er weer sneeuw... bah.
Op de farm gaat alles goed, Berend heeft 6 heifers gekocht op een auction vandaag. En dit is voor mij m'n laatste week werk! Nog 7 weken!!! De baby beweegt lekker alle kanten op!
Nou we wensen jullie een hele goeie reis naar "huis" toe! We spreken jullie wel weer binnekort!
Groetjes en big hugs from Olds!
Berend en Karin

 
At 5 april 2007 om 09:31, Anonymous Anoniem said...

he lasse en simone
jullie groot avontuur zit er bijna op.vrijdag weer in het vertrouwde kikkerlandje!!! we hebben genoten van je verhalen lasse en vele mensen met ons.eerst uit canada en laater met simone van uit australie.ook wil ik pa brombeer bedanken voor ze'n groninger stukjes,deze zullen door velen gemist worden. we wensen jullie een goede vlucht en hopen jullie vrijdag weer in onze armen te sluiten. gr pap en mam

 

Een reactie posten

<< Home