zaterdag, januari 06, 2007

Happy New Year!!!


Happy new year mates,

Hier dan een lang verwacht bericht van ons, allereerst wensen wij iedereen een succesvol en gezond 2007! Ook willen wij iedereen bedanken die een kaartje of sms'je heeft gestuurd, geweldig!
de affgelopen weken zijn weer voorbij gevlogen en we hebben ons dan ook zeer goed vermaakt. Nadat de oogst in Moree dus klaar was zijn simone en ik praktisch alle dagen op het land geweest, cultiveren was onze job. Op diverse break-down's na ging dit heel mooi, de jongens van Harvestforce (bezig met stropersen en laden) waren er al die tijd ook nog, wat ook voor de nodige afleiding zorgde. Zo gingen we natuurlijk regelmatig even een biertje met elkaar drinken of op wilde zwijnen jacht, whoeha....
Woensdag 20 dec. hadden we onze laatste werkdag op de farm, s'avonds was er een christmas barbeque georganiseerd voor al het personeel, met de daarbij behorende sapjes natuurlijk, hik hik.. De volgende dag moesten we afscheid nemen van iedereen, dit is toch wel jammer. Net nu je iedereen goed kent ga je weer weg. Maar zo zie je maar wel weer dat waar je ook ter wereld bent, je maakt heel snel vrienden, wij werden vanaf dag een al uitgenodigd om hier en daar me heen te gaan. En zo onmoet je in een korte tijd heel veel nieuwe mensen. Doordat we hier bijna 8 weken op de farm aan het werk zijn geweest en met mensen uit diverse landen te hebben gewerkt leer je en lach je heel veel, het was in een woord super! Maar goed we gingen verder.....
Nadat we afscheid haden genomen van de Harvestforce-boys reden we over de farm en merkte Simone op dat er achterin de bus iets niet goed ging, er stond iets in brand!!! Ik sprong dus direct achterin en zag dus dat de stroomkabels aan het smelten waren. Nadat we zeker wisten dat alles uit was zijn we naar de werkplaats gereden en hebben we alle kabels eruit gehaald. De schrik zat er dus even goed in maar gelukkig is alles goed afgelopen, no worries mate.... fixen we later wel weer... na enige vertraging hebben we dus ook afscheid genomen van iedereen op de farm en zijn we aan onze trip begonnen richting Mendooran, 277 k's. Een van de truckies (vrachtwagenchauffeur Geoff) die tijdens de oogst in Moree ook mee reed heeft hier een hotel/cafe. Hij had ons een gratis kamer aangeboden, dit lieten wij natuurlijk niet schieten, je bent tenslotte wel een rasechte Hollander! Zijn hotel is net zoals in de serie Flying doctors, mooi gebouwd en gezellig. Elke dag komen heel veel peoples na het werk even een pilsje drinken, net voor ons en ook Geoff deed volop mee en vond het zeer gezellig. De volgende dag ging de reis verder naar Hay met onderweg een zeer wijds en vlak landschap, na 594 k's kwamen we hier aan. De volgende (zaterdag 23 dec.) vertrokken we weer optijd uit Hay, met 474 k's voor de boeg om vervolgens een beetje vroeg in de middag aan te komen in Dimboola, bij de familie Wolthuis. Ceus en Petra Wolthuis zijn in 2001 vanuit Meedhuizen hierheen geemigreerd en hebben nu een grainfarm van ongeveer 1000ha. Dit jaar was voor hun vrij slecht, de droogte in dit gebied is zeer groot en tijdens het voorjaar kregen ze ook nog eens veel vorstschade in de gewassen, een deel is dit jaar dan ook niet geoogst.
Ook de ouders van Ceus en Petra waren bij hun op bezoek, de kerstdagen en nieuwjaar waren dan ook zeer gezellig! Eerste kerstdag (boxingday) was de dag dat de kerstman langs was gekomen en er waren dus cadeautjes.... Santa had ook voor ons wat meegebracht en zo werden we blij gemaakt met Vegter's rolletjes, pepernoten, strooigoed, etc. etc. hier wordt tot op heden nog steeds van genoten! s'Avonds hebben we gebarbequed en een lekkere borrel gedronken.
2e Kerstdag waren er horseraces in Nhill, een dorp vlakbij. Dit was zeer druk bezocht en iedereen is dan lekker aan de borrel en in zijn of haar beste pak! tijdens de races kan je gokken zo een paar dollar verdienen of in mijn geval verliezen. Gokken is hier in Oz zeer populair, er is dan ook geen sport waar je niet op kan wedden. De dagen hierop werden gevult met een beetje luieren en een dagje naar de Grampians, een gebergte vlakbij. Ook werden er oliebollen gebakken door Teup (Petra's vader) die ons allen dan ook zeer goed smaakten. Oud en nieuw werd gevierd op de farm voor ons dit jaar zonder carbid, strijkers en vuurpijlen, dit is verboden i.v.m. de droogte. Desalniettemin zijn we het nieuwe jaar heel goed in gegaan en zijn we betrekkelijk vroeg ons bedje in gekropen.
De eerste week van het nieuwe jaar was vrij relaxed, we hebben ons busje wat verbeterd zo hier en daar, hebben wat geluierd en zijn wat dagen weg geweest. Petra en Ceus kregen ook nog bezoek van Kees Huizinga en zijn vriendin, samen hebben we nog diverse farms bekeken en hebben we nog een No-till dag gehad. No-till is hier de meest winstgevende manier van boeren, het land totaal niet bewerken maar direct weer inzaaien. Zo bespaar je veel vocht en houdt je het bodemleven gezond, wat resulteerd in hogere opbrengsten.
Vandaag (8 jan.) hebben we afscheid genomen en zijn we vertrokken richting Adelaide, het is de bedoeling om nu richting Flinders Range te gaan. Een volgens de Lonely planet mooi gebergte ten noorden van Adelaide. Als we dit gezien hebben gaan we weer naar het zuiden via Adelaide, de Great Ocean Road, richting Melbourne om vervolgens naar Tasmanie te gaan.
Maar goed, we zullen in die tijd wel weer eens wat laten horen via de weblog!

Tot zover,

Liefs Lasse en Simone

P.S. Ineke, de haas was heerlijk!

8 Comments:

At 6 januari 2007 om 16:57, Blogger janine said...

zozo, de laatste tijd veel gekeken...en dan nu eindelijk weer een bericht vanuit australie...
goed om te horen dat alles nog goed gaat en dus de feestdagen ook goed verlopen zijn. en...niet klagen over het weer he!!!!

lekker genieten en k hoor snel weer van jullie...

liefs janine( en ook de groetjes van Andre natuurlijk)

 
At 10 januari 2007 om 20:07, Anonymous Jaap de Vries said...

He, Lasse hoe gaat het daar?

Zoals je inmiddels weet is Rianne inmiddels uit Zuidhorn en naar beatrixoord Haren verhuisd.
Het gaat relatief goed.
Prachtige foto's en dito machines.

 
At 13 januari 2007 om 21:12, Blogger pa brombeer said...

Moi Simone en Lasse

De Grunnger zal wel zeggen wat n
boudel wat n boudel, t is de leste
doagen schiet weer hier, störm en
regen en tot overmoat van ramp
haren wie ook nog ains lekkoage
in sloapkoamer omdat er zoveul
wotter op de dakkapel ston en deur-dat t òfvoerputje verstopt zat mit
blad van de bomen bie ons veurthoes
er dus n zee van wotter op t dakkapel ston, wat deur de störm
noar binnen jacht wör en wie
zodounde mit emmertjes t wotter
opvangen mozzen in sloapkoamer.
Der is wel wat schoade aanricht
mor aal mit aal veul t nog mit.
k Heb soamen met Bennie de klussenman in de störm de boudel op dak weer vrij kregen en lekkoage is nou veurbie. Bin leste week soamen met moe noar de nije fittnes schoul wèst hier in t dörp en doardeur de wat stramme spieren (omdat t voetballen ook stil ligt) weer n beetje gangboar mokt. Vandoag 13.1.07 dien bruiers verjoardag aan t voetballen wèst in de zoal mit de Wag.Boys mit
aansloetend de nijjoarsreceptie
woarnbie moppentapper Joapke Biemolt bekend van Radio Noord n optreden verzörgde.

Jansje het nog gain potje kregen
mor Janine zal joe en of mie zo gaauw meugelk berichten as t zover is.

En mit dit nijs zeg ik mor weer
de groeten van moe en pa brombeer

 
At 20 januari 2007 om 15:36, Blogger Dorien, Richard en Lars said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 20 januari 2007 om 15:36, Blogger Dorien, Richard en Lars said...

Hallo Lasse,

Je kan zo langzamerhand wel een boek schrijven, over al die belevenissen.
Informeer eens bij een locale autodealer naar wireless equipment, kan de boel ook niet in de hens vliegen.:-)
Hier is alles goed alleen, zoals je vader al zei:"Schiet weer hier".
Wij houden het hier vooralsnog alles droog, dakpannen zitten nog op het dak.
Veel plezier met jullie trip en tot de volgende weblog!

Doornbosjes

 
At 21 januari 2007 om 16:13, Anonymous Anoniem said...

Hoi Lasse, net hebben we jullie verhaal even weer gelezen. Wat beleven jullie toch wat! En weet je wat zo leuk is voor ons, wij weten waar je het over hebt. Alje en ik zijn ook al eens in Hay geweest, toen waren daar enorme windhozen. Helaas ging de reis naar DU dit jaar niet door, maar Australie blijft wel liggen! We wensen jullie nog heel veel reisplezier en zien weer uit naar het volgende verhaal. Over het weer hier moeten we maar niet praten, nat,nat en nog eens nat!
groeten Alje en Tineke

 
At 25 januari 2007 om 04:28, Anonymous Jan-Egbert said...

A moi e'm

Ha jullie adres van k&b gekregen dacht zal e'm 'n keer kiekn. Mooi he daarzo in oz das heel wat anders dan hier in canada. Ik zal jullie nou even blijven volgen hier is alles goed anke heeft nu een baan in didsbury dus die is bij mij inverhuisd wel gezellig zo. He nog veel plezier in oz toegewenst jullie twee en rustig an he moi.

Jan-Egbert en Anke

 
At 25 januari 2007 om 11:58, Anonymous Anoniem said...

Oliebollen in australie, wat wil je nog meer? haha.. leuke foto's!

Simone met haar teva slippers, leuk leuk leuk!

veel succes nog met jullie trip!

groetjes Zwanet

 

Een reactie posten

<< Home