vrijdag, november 03, 2006

G'day mates!!

G'day everyone, how's it going?

Hier in het verre Ozzieland gaat alles perfect!! Vorige week donderdag stond Simone mij gelukkig op te wachten op het vliegveld, oohh oohh oohh wat was ik blij!!!! De daarop volgende dagen hebben we in het Wake-up hostel in Sydney doorgebracht, deze dagen hebben we de stad wat bekeken en zijn we op zoek gegaan naar een campertje. In de stad kwamen we bij Travelwheels terecht, leuke jongens maar een veel te snelle babbel. Hier stond nog een Mitsubishi busje te koop voor $8000,-, toen wij deze eenmaal zagen vond ik het direct al niks, bijna 300.000km op de klok en hij zag er oud en vies uit. Via internet kwamen we toen bij onze grote vriend Dirk, hij had een Toyota te koop, een mooi en strak busje met airco, koelkast, magnetron, lcd-dvd speler, etc. Dit vonden wij veel beter en de prijs beviel ons wel redelijk, nadat wij er nog ff $1000,- afgepraat hadden hebben wij deze gekocht, we moeten alles nog even leuk aankleden en dan is alles helemaal toppie!!
Nadat we het busje s'maandags gekocht hadden zijn we direct gaan rijden, op naar Moree. De wegen zijn hier lang, heel lang en hobbelig en daardoor raakt de bezinetank steeds verder leeg. tijdens onze eerste tank dacht ik dat het wel tijd werd om even te gaan tanken, je weet tenslotte maar nooit... dacht ik.. Volgens Simone konden we nog wel even door rijden naar het volgende stadje, ik zei niks en reed dus maar door. En ja jullie raden het al, de tankmeter kwam als maar dichter bij het rode streepje..... Simone werd als maar roder en roder, ja dat krijg je als je een grote mond hebt... Uiteindelijk begon het lampje te branden en was er niet veel meer over, todat Simone een bord zag met Narrabri 10 km. Hier zijn we dus wel veilig gekomen (Simone broek vol!) echter de eerste benzinepomp was compleet uitverkocht!!! Niet veel verder vonden wij een andere pomp en konden wij onze weg rustig vervolgen.
Eenmaal aangekomen in Moree gingen wij wat boodschapjes kopen, ff wat eten halen. In de supermarkt was ik chef-karoperator en stuurde vrolijk achter Simone aan... ''Waar ben je'' ''Hier staat de pindakaas'' todat ik mij omdraaide en zo tegen Niels Evers aan keek, verdikke... Ben je aan de andere kant van de wereld kom je iemand uit Drieborg tegen... Dit was natuurlijk enorm leuk en we waren allebei zeer verrast, we wisten allebei wel dat elk in Australie was maar niet waar en wanneer, zo zie je maar weer, de wereld is heel niet zo groot als wij denken!
Na het boodschappen doen hadden we afgesproken met Arne Pedersen, de farmer waar we aan het werk zijn. Hij had voor ons een huisje in het lokale vakantiepark geregeld en bracht ons hierheen. Hier was een huisje voor ons gereserveerd waar we de komende weken verblijven. De volgende dag op naar de farm, 5500 hectare graan, bonen, erwten en mais. De velden hier zijn enorm en de grote van de farm is je moeilijk voor te stellen, totaal is de farm 7km breed en 14 km lang en bevind zich tussen 2 rivieren, de Gwydir river en de Mehi river.
Gisteren was de eerste oogstdag, Simone en ik kregen de taak om te rijden met de Chaser-bin's, dit zijn grote wagens waarin de combines het graan lossen en waarmee wij het naar de silo's of vrachtwagens brengen. s'Morgens om 8.30 begonnen de combines al te dorsen, voor NL-begrip heel vroeg, s'avonds om 19.00 uur kwam er een grote storm opzetten en was het gebeurt, regen en nog eens regen... uiteindelijk was er die dag toch nog 124 ha ge-oogst!
We hebben het dus goed naar onze zin, hebben zeer leuke collega's en elke dag is weer een verrasing!!!!

Catch ya later....

Lasse en Simone ..

P.S. 1 Iedereen bedankt voor de vele reacties, dit doet ons goed, heel leuk!!
P.S. 2 Simone rijdt op die dikke trekker (Onderste foto!)

11 Comments:

At 3 november 2006 om 14:57, Anonymous Anoniem said...

hallo daar

lasse en simone een leuke auto zeg,ik heb de andere foto's ook even bekeken.simone hoeveel ton gaat er in de kipper en kun je wel boven het stuur uitkijken. haha.lasse laat je niet op de kop zitten door simone,zorg dat je de volgende keer de dikste traktor hebt. zo tezien gaat het erg goed met jullie daar in het warme australie.de groetjes piet stieneke klaas karina

 
At 3 november 2006 om 15:14, Blogger Dorien, Richard en Lars said...

Ha die Lasse en Simone,

Nou gefelicteerd met Pa Brombeer Lasse,we hebben er vanmorgen een taartje gegeten!! Deze was bye the way erg lekker. Mooi dat het zo goed gaat met jullie en dat jullie het erg naar de zin hebben. Mooie bak met alles erop en er aan, ik heb de andere foto's van Pa ook al gezien.
Veel plezier in het "verre" Australië, of was het nou Drieborg?

Dorien, Lars en Richard

Ik heb je vader ons mailadres gegeven.

 
At 3 november 2006 om 22:14, Anonymous Lies said...

Hi,

Wat fijn dat alles zo lekker gesmeerd verloopt. 'k Had net een comment toegevoegd op simone dr weblog over een auto. Maar dat is niet meer nodig las ik net.

Groet,
Lies

 
At 4 november 2006 om 03:00, Blogger Katriena said...

He Luitjes!
Hebben ze daaro ook Tim Hortens?? Of moet je die helaas missen Lasse?
To bad eh? Hebben wij behalve sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw, misschien toch iets wat ze daar niet hebben! He je had je must hier wel mogen laten... die kennen wij nu wel erg goed gebruiken! He maare geniet ervan! En Simone: "Go Simone Go" Laat ze die tractor niet afnemen hoor! Wij vrouwen doen echt niet onder voor de mannen of wel dan Lasse??? hahaha!
Have Fun and Talk to you later!
Groetjes Roland en Katriena

Ps: Lasse wanneer kom je weer eens aan we hebben geen excuus meer om pizza te halen!!!

 
At 4 november 2006 om 16:40, Anonymous Paul said...

He! Lasse en Simone.
Goede berichten zo te zien.
Ook mooie plaatjes.
Veel plezier daaro.
Groeten Paul&Anneke.

 
At 5 november 2006 om 14:30, Blogger pa brombeer said...

Moi Simone/Lasse
De verjoardagskoart is goud aankommen, woarveur onze dank.
Veul visite had guster en eerguster
der wör natuurlek veul over joe
sproken want k haar n poar foto's
van joe baaide oetprint.
Ook wazzen der natuurlek weer gounent bie dij even wat extroa
zolt in de wonden strieken deden
over t fait dat k nou 60 bin, mor
dat heb k even òfdoan deur te zeggen dat k mie nog vuil as n jong
kerel van 3o joar.
Vanmörgen voetballen doan tegen Scheemda en weer wonnen 7-4 veur
ons dis keer t is net körfballen.
Krieg vanmiddag visite oet Niekerk
dij kinnen den ook nog toartje
kriegen en den ist weer doan mit
de zuiteghaid,aans kommen de kilo's
dij der òf binnen der weer aan.
Op de foto zag t toartje dij joe
doar haaren der nait verkeerd oet.
k Hoop dat t lekker was en zai de
reken wel tegemuit.
Kreeg ook nog n prachteg bloumstuk
van SCAN SHIPPING oet Noorwegen
k zel der wel even fototje van
moaken en deurmailen.
Dit was t wel eerst even
weer van moeder en pa brombeer.

Moi mor weer.

o

 
At 6 november 2006 om 20:41, Blogger janine said...

he toppers.

wel zo makkelijk om nu een weblogje te lezen. t gaat goed aan die andere kant heb ik wel door. heel erg bedankt trouwens voor jullie superlieve kaart. t klussen bij ons is in volle gang.
Die sticker achter op de auto is trouwens helemaal goed!!!!!


liefs janine

 
At 9 november 2006 om 20:40, Anonymous Anoniem said...

He Simone en Lasse,

Fijn te horen dat jullie zo genieten!! Heel veel geluk en plezier. Groetjes Lisette

 
At 11 november 2006 om 01:19, Anonymous peter said...

Hoi lasse en simone

Leuk verslag van jullie belevenissen.
Zie ik dat goed , zit daar een gele dop (gps) op een blauwe trekker ?

Veel plezier nog daar down under

groetjes
peter de haan

 
At 16 november 2006 om 21:11, Blogger pa brombeer said...

Moi Lasse en Simone
Hier even weer n riedeltje oet
Grunnen noar overzee.
Vandoag 16.11.06 bin k even op de fiets aan rit goan en o.a. bie joen kameroaden Hans en Bert Sportel op bedriefsbezuik wèst.
Bert was drok met t schoonmoaken
van messienen en de hakseloar
noakieken,terwiel Hans n putje haar in de Blaauwe Stad. Hans haar
n smsje van Simone had en kwam
net weerom toun ik aankwam. Kreeg
thee aanboden en heb in de kantine
ploatsnomen woarst doe ook aal zetten hest en goud oplet dat k
nait on de stoul van The Boss zitten ging.Doarnoa langs t wotter van de bl.st wieder goan richten Oostwold veurbie de boerderij ex.Rookmakers reden en toun noar de Dollartdiek reden om via Termunterziel ( 2 heerns mitnomen) en n verse softijsco aal fietsend opeten (16.11 !!!!) want t was
super weer 16 groaden mor wel veul
wind. Kriegst nog de groeten van
Kitty en Tonnie Westerhoes.
t Wordt wel weer tied dat der op dien site wat komt want nait elk en ain het de site van Simone.
Dit was t weer
van Pa en Moe Brombeer

 
At 18 december 2006 om 23:21, Anonymous Jan en Joke Ridder said...

Hallo Lasse en Simone,

Eindelijk es weer bijgelezen op de site. Goed te horen dat jullie het zo naar de zin gaat.
Hier ook alles oke met goed weer voor de tijd van het jaar. Wat sneeuw en milde temperaturen. Zaterdag de stag van Bethil gehad en dit was erg leuk en gezellig!! Wij willen jullie hele goede kerstdagen wensen die zullen wel heeeeeeel anders zijn als ooit tevoren.
Verder wensen we jullie een goede jaarwisseling en ALLE GoOEDS VOOR 2007. Geniet ervan, met de hartelijke groeten van Jan en Joke uit een lekker winters Olds

 

Een reactie posten

<< Home