vrijdag, november 03, 2006

G'day mates!!













G'day everyone, how's it going?

Hier in het verre Ozzieland gaat alles perfect!! Vorige week donderdag stond Simone mij gelukkig op te wachten op het vliegveld, oohh oohh oohh wat was ik blij!!!! De daarop volgende dagen hebben we in het Wake-up hostel in Sydney doorgebracht, deze dagen hebben we de stad wat bekeken en zijn we op zoek gegaan naar een campertje. In de stad kwamen we bij Travelwheels terecht, leuke jongens maar een veel te snelle babbel. Hier stond nog een Mitsubishi busje te koop voor $8000,-, toen wij deze eenmaal zagen vond ik het direct al niks, bijna 300.000km op de klok en hij zag er oud en vies uit. Via internet kwamen we toen bij onze grote vriend Dirk, hij had een Toyota te koop, een mooi en strak busje met airco, koelkast, magnetron, lcd-dvd speler, etc. Dit vonden wij veel beter en de prijs beviel ons wel redelijk, nadat wij er nog ff $1000,- afgepraat hadden hebben wij deze gekocht, we moeten alles nog even leuk aankleden en dan is alles helemaal toppie!!
Nadat we het busje s'maandags gekocht hadden zijn we direct gaan rijden, op naar Moree. De wegen zijn hier lang, heel lang en hobbelig en daardoor raakt de bezinetank steeds verder leeg. tijdens onze eerste tank dacht ik dat het wel tijd werd om even te gaan tanken, je weet tenslotte maar nooit... dacht ik.. Volgens Simone konden we nog wel even door rijden naar het volgende stadje, ik zei niks en reed dus maar door. En ja jullie raden het al, de tankmeter kwam als maar dichter bij het rode streepje..... Simone werd als maar roder en roder, ja dat krijg je als je een grote mond hebt... Uiteindelijk begon het lampje te branden en was er niet veel meer over, todat Simone een bord zag met Narrabri 10 km. Hier zijn we dus wel veilig gekomen (Simone broek vol!) echter de eerste benzinepomp was compleet uitverkocht!!! Niet veel verder vonden wij een andere pomp en konden wij onze weg rustig vervolgen.
Eenmaal aangekomen in Moree gingen wij wat boodschapjes kopen, ff wat eten halen. In de supermarkt was ik chef-karoperator en stuurde vrolijk achter Simone aan... ''Waar ben je'' ''Hier staat de pindakaas'' todat ik mij omdraaide en zo tegen Niels Evers aan keek, verdikke... Ben je aan de andere kant van de wereld kom je iemand uit Drieborg tegen... Dit was natuurlijk enorm leuk en we waren allebei zeer verrast, we wisten allebei wel dat elk in Australie was maar niet waar en wanneer, zo zie je maar weer, de wereld is heel niet zo groot als wij denken!
Na het boodschappen doen hadden we afgesproken met Arne Pedersen, de farmer waar we aan het werk zijn. Hij had voor ons een huisje in het lokale vakantiepark geregeld en bracht ons hierheen. Hier was een huisje voor ons gereserveerd waar we de komende weken verblijven. De volgende dag op naar de farm, 5500 hectare graan, bonen, erwten en mais. De velden hier zijn enorm en de grote van de farm is je moeilijk voor te stellen, totaal is de farm 7km breed en 14 km lang en bevind zich tussen 2 rivieren, de Gwydir river en de Mehi river.
Gisteren was de eerste oogstdag, Simone en ik kregen de taak om te rijden met de Chaser-bin's, dit zijn grote wagens waarin de combines het graan lossen en waarmee wij het naar de silo's of vrachtwagens brengen. s'Morgens om 8.30 begonnen de combines al te dorsen, voor NL-begrip heel vroeg, s'avonds om 19.00 uur kwam er een grote storm opzetten en was het gebeurt, regen en nog eens regen... uiteindelijk was er die dag toch nog 124 ha ge-oogst!
We hebben het dus goed naar onze zin, hebben zeer leuke collega's en elke dag is weer een verrasing!!!!

Catch ya later....

Lasse en Simone ..

P.S. 1 Iedereen bedankt voor de vele reacties, dit doet ons goed, heel leuk!!
P.S. 2 Simone rijdt op die dikke trekker (Onderste foto!)

6 Comments:

At 3 november 2006 om 14:57, Anonymous Anoniem said...

hallo daar

lasse en simone een leuke auto zeg,ik heb de andere foto's ook even bekeken.simone hoeveel ton gaat er in de kipper en kun je wel boven het stuur uitkijken. haha.lasse laat je niet op de kop zitten door simone,zorg dat je de volgende keer de dikste traktor hebt. zo tezien gaat het erg goed met jullie daar in het warme australie.de groetjes piet stieneke klaas karina

 
At 3 november 2006 om 22:14, Anonymous Anoniem said...

Hi,

Wat fijn dat alles zo lekker gesmeerd verloopt. 'k Had net een comment toegevoegd op simone dr weblog over een auto. Maar dat is niet meer nodig las ik net.

Groet,
Lies

 
At 4 november 2006 om 16:40, Anonymous Anoniem said...

He! Lasse en Simone.
Goede berichten zo te zien.
Ook mooie plaatjes.
Veel plezier daaro.
Groeten Paul&Anneke.

 
At 9 november 2006 om 20:40, Anonymous Anoniem said...

He Simone en Lasse,

Fijn te horen dat jullie zo genieten!! Heel veel geluk en plezier. Groetjes Lisette

 
At 11 november 2006 om 01:19, Anonymous Anoniem said...

Hoi lasse en simone

Leuk verslag van jullie belevenissen.
Zie ik dat goed , zit daar een gele dop (gps) op een blauwe trekker ?

Veel plezier nog daar down under

groetjes
peter de haan

 
At 18 december 2006 om 23:21, Anonymous Anoniem said...

Hallo Lasse en Simone,

Eindelijk es weer bijgelezen op de site. Goed te horen dat jullie het zo naar de zin gaat.
Hier ook alles oke met goed weer voor de tijd van het jaar. Wat sneeuw en milde temperaturen. Zaterdag de stag van Bethil gehad en dit was erg leuk en gezellig!! Wij willen jullie hele goede kerstdagen wensen die zullen wel heeeeeeel anders zijn als ooit tevoren.
Verder wensen we jullie een goede jaarwisseling en ALLE GoOEDS VOOR 2007. Geniet ervan, met de hartelijke groeten van Jan en Joke uit een lekker winters Olds

 

Een reactie posten

<< Home