woensdag, augustus 23, 2006

Home alone again...


Home alone again, vorige week maandag heb ik Simone weer naar het vliegveld gebracht en inmiddels is zij weer veilig thuis. Deze 4 weken samen met haar waren heel mooi en ze vlogen dus ook voorbij. Zo is het nou wel even wennen om s'avonds weer alleen in mijn huisje te zijn. Gelukkig is dit maar voor even want over een week of 8 vlieg ik waarschijnlijk naar Sydney alwaar zij mij op zal wachten.
Op dit moment zijn we hier druk met de oogst bezig, maar ook hier is er af en toe regen zodat ik nu mooi even de tijd heb om mijn weblog bij te werken.
De laatste 2 weken dat Simone hier was hebben we nog rustig aan gedaan, af en toe een dagje uit en zo nu dan wat klusjes doen op de farm. Zo werden we tijdens een bepaalde nacht verrast door het naar beneden vallende plafond, ik schrok mij wild en zat dus rechtop in bed (ik dacht dat we werden overvallen door de indianen) s'nachts hebben we het matras maar in de huiskamer gelegd en de boel maar laten liggen. De volgende dag zagen we een groot gat in het plafond en keken we zo de hemel in, het dak was zo lek als een gieter.... De volgende dag maar direct op het dak bezig gegaan en hebben we dus een compleet nieuw dak op mijn huisje gemaakt, alles ziet er inmiddels weer strak uit dus. Zaterdag 5 augustus hadden we het vrijgezellenfeest van Berend en Karin (vrienden van mij die hier wonen) er was voor beide een heel programma opgezet en de boys en girls hebben de bride and groom een fijne dag bezorgd met diverse oud-Hollandse spelletjes zoals: zwientje tikken, eier gooien, taart gooien etc. etc. De volgende dag vertelden zij dat ze het heel leuk hadden gevonden en blij waren dat ze niet teveel vernederd waren.
Tijdens de laatste vrijdag zijn we samen naar de West Edmonton Mall geweest, dit is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld! Hier zijn dus heel veel winkels en konden we even een schiere outfit voor mij kopen voor de bruiloft van Berend en Karin. Die zaterdag 12 augustus hebben we nog een hele mooie dag gehad, iedereen liep er strak bij en het weer was mooi, in tegenstelling tot de dagen ervoor. In en rondom het dorpje (Markerville) waar zij gingen trouwen had het die donderdag gehageld, met hagelstenen zo groot als golfballen!!! Alle bomen en gewassen in de omgeving waren helemaal kaal gehageld en ook de huizen waren aan de westzijde zwaar beschadigd, de ramen in de kerk waren dus ook gesneuveld. Uiteindeljik was het een hele mooie dag en om 4 uur in de morgen vonden wij het wel mooi geweest en zijn we moe maar voldaan naar huis gegaan.
Die maandag daarop heb ik Simone dus weg gebracht, onderweg kregen we nog ff een lekke band (iets wat ik al veel eerder had verwacht...), deze was snel verwisseld door handige Harry hiero en jammer genoeg waren we nog optijd op het vliegveld...
Eenmaal op het vliegveld viel het afscheid mij een beetje zwaar en vond het dus helemaal niet leuk dat Simone weg ging, inmiddels gaat het wel weer goed en ben ik er alweer een beetje aan gewend.
De komende weken is het waarschijnlijk toch druk met oogsten, heb dus weinig tijd om mij te vervelen. Inmiddels is bijna alle barley (gerst) er door, gisteren en vandaag heb ik bijna alle canola (koolzaad) gezwadmaaid. Deze kan dus, mits het weer goed blijft over 10 dagen ook geoogst worden. Er valt hier zo nu en dan wel wat regen tijdens de vele onweersbuien die gebruikelijk zijn voor de nazomer, vanavond was het ook weer eens zover en zo heb ik nu mooi even de tijd om alles bij te werken.
Ik hoop dat in NL het ook goed met alles en iedereen gaat, ik hoor graag wat van jullie....

Groeten, Lasse9 Comments:

At 23 augustus 2006 om 08:46, Blogger simone said...

He Laiverd!!!!

Het was inderdaad fantasties om met jou 4 weken Canada te verkennen!!!
En nu op naar sydney!!!
Ik zie je daar....

Liefs Simone

 
At 23 augustus 2006 om 19:44, Blogger Dorien, Richard en Lars said...

He Lasse,

In Wagenborgen is alles goed, hoor. Hier en daar staat af en toe een straat blank, maar verder alles prima.
Met Lars is het uitstekend, al een grote vent aan het worden. Hij praat honderduit en mag graag naar je foto's kijken. Hij zegt dan:"Lasse op de trekker, een sproeier!!".Of "Dat is een gewone auto". We vinden het erg prettig vertoeven in het dorp, en hopen dat we je na je wereldreis snel weer zien in Wb.
Nou misschien zien we Simone nog een keer bij je ouders voordat ze wegvliegt en anders heel veel plezier Simone in Australiƫ en Lasse doe je het een beetje rustig aan!

Dorien, Lars en Richard

 
At 23 augustus 2006 om 20:15, Anonymous Anoniem said...

hoi lasse

hier even een berichtje uit siddeburen waar het nat is. gelukkig alweer een beetje aan het alleen zijn gewend. nog even door zetten in je bent ook in sydney. de oogst begint daar ook dus werk zat en dan vliegt de tijd om. we houden kontakt. groetjes piet en stieneke 23-08-06

 
At 24 augustus 2006 om 10:58, Anonymous Anoniem said...

he las,

leuk leuk leuk om ff weer een uitgebreid reisverslag te lezen. K hoop dat de komende tijd je net zo goed gaat als wat je al gehad hebt....(op de ongelukjes na dan)
veel plezier topper..


liefs janine

 
At 26 augustus 2006 om 10:37, Blogger pa brombeer said...

Moi boy
Ik zit in Noorwegen bie Erik thoes even dien site te bekieken weer veul mooie foto s , t Is hier prachteg weer, en veur de minsen oet Bergen nait te geleuven hou laank het weer hier aal zo mooi is. de leste weken was t bie ons aal regen terwiel de stad Bergen bekend stait om het grootte aantal regen uren. k Zal die wel even wat
foto s sturen as ik weer thoes bin
krieg den wel even hulp van Coby hou of ik dat doun mot.
Moi heur de groeten oet Norge ook
van Erik en zien vraauw en dochter.
milimeters

 
At 26 augustus 2006 om 19:42, Blogger Els Ramm said...

Hee Lasse!
Zo dat was lang geleden,, ik weet niet of je ook op het feest van Henk komt dat denk iik niiet maar we zullen wel even aan je denken:)!
Veel pleziier nog en ik wacht weer met smart op een verhaal van je..

Dooegg xx

 
At 26 augustus 2006 om 21:45, Anonymous Anoniem said...

hee lasse
dus alles iis nog goed
egt leuk omdat te horen
nou hier gaat alles ook nog goed ;)
straks word henk 50!!! dik feest maarja weer even zonder jou =S =)
maarja nog heeeel veeel plezier verder!!!! =P
kusjes marianne

 
At 2 september 2006 om 16:31, Anonymous Anoniem said...

He Lasse,

Heb je verslagen eens uitgebreid gelezen, echt super wat je allemaal meemaakt! Fijn dat het ook tussen jou en Simone goed gaat, heel veel geluk met elkaar.
Ontzettend veel plezier met alles wat je nog gaat doen en blijf vooral de leuke verslagen schrijven.

Groetjes Lisette

 
At 18 september 2006 om 16:47, Anonymous Anoniem said...

he lasse

lasse beleef je niets meer.het is zo rustig op je site. gr stieneke

 

Een reactie posten

<< Home